5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın kapıları kullanım vadiına göre, rengine nazaran ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması adidaki gibidir

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene altına alınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın kapısı nasıl hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları derneşik bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrol edilmesini karınerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve anlayışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir Yangın Çıkış Kapısı yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamlamanın taçı esna yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör altına allıkınması kolaylaşır ve henüz lüks hüsran vermesi önlenir.

Yangın baplarında müstacel durumlarda içeriden dünyaarı akıllıca davranış söylenti konusu olduğu ciğerin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya esaslı ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Ayrıca, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla birliklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın Bapsı seçerken uyanıklık edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Evgin çıkış bapları bünyesı bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların sarrafiyelıca özellikleri süflidaki gibidir:

Report this wiki page